Автомобилът BMW X6, нает с официален договор от РЗС, е откраднат от паркомясто в непосредствена близост до ведомственото жилище на народния представител на ул. "Царево село" 13. В колата е имало изключително важни документи, в това число 9 магнитни носителя с информация, личния телефон на председателя на РЗС (който е изключен от 21.01.2011 г.) и ключовете от партийната каса, в която се съхраняват сигналите за корупция.
Лидерът на РЗС Янене Янев отказва всякакви срещи с медиите от миналия петък, когато на прочуствена пресконференция през сълзи обяви, че обмисля да напусне политиката, огорчен че не чувства подкрепа от обществото в борбата с корупцията. Само ден преди това той бе напуснат от двама съпартийци, които гласуваха "за" вота на доверие към правителството.

От РЗС обясниха, че от началото на тази година Яне Янев се придвижва с този автомобил с цел по-голяма сигурност предвид многократните провокации към него през 2010 г. От там допълват, че има няколко случая на нахлуване в дома на лидера уж от крадци, като при последния приятелката му Галя е видяла с очите си как чупят патрона на входната врата.